Тази проста задача скара студенти. Задачата е предназначена за ученици от

...
Тази проста задача скара студенти. Задачата е предназначена за ученици от
Коментари Харесай

Тази проста задача скара студентите-Кой е верният отговор?

Тази елементарна задача скара студенти. Задачата е предопределена за възпитаници от началното учебно заведение.

Със сигурност  звучи ужасно, когато студенти спорят за елементарна задача.

Илюзията се срива след първия взор към задачата. Имаше доста от тези, които съществено написаха изцяло неверни отговори.

Какво е същинското решение за тази задача?

Още една задача:

Вярвате или не, тази задача от алманах по математика за втори клас съществено подвигна градуса на напрежението в обществените мрежи. Там от седмици вървят оживени диспути кое в действителност е вярното решение на задачата. Струва ви се смехотворно лесна? Въпреки това, не бързайте да се смеете, а пробвайте първо да решите тази задача. Готови ли сте да демонстрирате знанията си?

Много интернет консуматори, виждайки тази задача за първи път, в действителност считат, че в нея има някакъв прикрит трик. Може би по тази причина за множеството възрастни е толкоз мъчно да решат проблем, който едно дете би могло да реши за минута?

Дебатът за тази задача към момента бушува. Дори се наложи да се обърнем за коментар към прочут математик.

По-долу ще намерите едно доста обсъждано предизвикателство. Опитайте се да го решите.

Интересното е, че тази елементарна задача провокира същински възторг в интернет. Хората разясняват и интензивно потвърждават верността на получения резултат. Оказва се, че хората получават два вероятни резултата. Кой обаче е правилният?

Някой упоритите се пробват да потвърдят, че първо би трябвало да се извърши действието разделяне и по-късно да се умножи полученият резултат в скобите. Други считат, че първо би трябвало да се извърши умножението, а по-късно – делението. Кои от тези интернет консуматори са прави? Напишете в мненията какъв отговор сте получили.

Коментар на математика и правилен отговор

Тази математическа задача беше коментирана от математика Николай Шамаров (доктор по физика и математика). Експертът твърди, че делението и умножението са с идентичен приоритет. Тоест, без скоби, всичко в задачата би трябвало да се направи по ред. Ако създателят на задачата искаше умножението да е по-важно от делението, щеше да добави още едни скоби. По някаква причина потребителите са комплицирани от този въпрос.

И по този начин, какъв е верният отговор? Резултатът би трябвало да е 4.

А вие какъв резултат получихте? Споделете в мненията!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР